اخبار و مقالات

رئیس مجمع واردات در گفت‌وگو با فارس عنوان کرد سود بادآورده برخی بنگاه‌ها از ارز چند نرخی/ یکسان‌سازی نرخ ارز پایان انحصار طلبی
تاریخ انتشار : 1395/5/3 ساعت 16:45:09

خبرگزاری فارس: سود بادآورده برخی بنگاه‌ها از ارز چند نرخی/ یکسان‌سازی نرخ ارز پایان انحصار طلبی

رئیس مجمع واردات در گفت‌وگو با فارس عنوان کرد

سود بادآورده برخی بنگاه‌ها از ارز چند نرخی/ یکسان‌سازی نرخ ارز پایان انحصار طلبی

رئیس مجمع واردات با بیان اینکه ارز چند نرخی سودهای بادآورده برای برخی بنگاه‌های غیرشفاف ایجاد کرده است، گفت: یکسان‌سازی نرخ ارز، پایان انحصار‌طلبی برخی در این حوزه را رقم خواهد زد.

 

علیرضا مناقبی در گفت‌وگو با خبرنگار بازرگانی خبرگزاری فارس با اشاره به آثار غیرقابل برگشت استمرار نظام چند نرخی ارز در بلند مدت گفت: چندگانه بودن نرخ ارز علاوه بر اینکه به شدت فضای کسب و کار را مخدوش ساخته، زمینه ساز بروز فساد، رانت و فعالیت‌‌های سوداگرانه ارزی نیز شده است.

رئیس مجمع واردات افزود: این به معنای آن است که بنگاه‌های اقتصادی به جای فعالیت مولد و ایجاد ارزش افزوده، به دنبال آن خواهند بود که هزینه‌های خود و سود سالیانه پیش‌بینی شده برای بنگاه خود را از طریق مراودات ارزی تامین کنند و این بزرگترین آسیب به یک اقتصادی است که می‌‌خواهد برای رشد و خرج از رکود دور خیز کند.

وی افزود: چندگانه بودن نرخ ارز مصداق آشکاری از چندگانه بودن انضباط مالی دولت است که خواسته یا ناخواسته به فعالان اقتصادی تحمیل می‌شود.

رئیس مجمع واردات تصریح کرد: چند گانه بودن نرخ ارز به معنای مخدوش کردن شفافیت در تولید و تجارت شناسنامه‌دار است. ثمره آن چیزی جز سوق دادن فعالیت‌ها به سمت تقلب و انحراف نیست.

مناقبی بیان داشت: ارز چند نرخی، نظام قیمت گذاری کالاها را شدیدا منحرف ساخته و زمینه‌‌ساز سودهای هنگفت برای برخی بنگاه‌‌های انحصار طلب و رانت خوار شده است. در واقع ارز چند نرخی، سودهای بادآورده برای برخی بنگاه‌های غیر شفاف ایجاد کرده است.

رئیس مجمع واردات ضمن اشاره به مدل ارزیابی های هیات‌‌های تجاری خارجی از اقتصاد ایران تصریح کرد: یکی از مهمترین گزارش‌های متوالی از کمیسیون های مجمع واردات در مورد ارزیابی های هیات‌‌های تجاری که به ایران تردد می کنند، در رابطه با برنامه دولت برای یکسان سازی نرخ ارز است و قطعا این موضوع در جذب سرمایه گذار خارجی می‌تواند ایفای نقش کند.

مناقبی با اشاره به کسری بودجه دولت اظهار داشت: با توجه به کاهش نرخ ارز، همه می دانیم که ممکن است دولت بخواهد بازهم از طریق افزایش نرخ ارز کسری بودجه خود را جبران کند، به همین دلیل پیش از آنکه زمینه بروز چنین وسوسه‌هایی در سیاست‌های پولی کشور بخواهد شکل بگیرد، باید جلوی آن گرفته شود.

رئیس مجمع واردات افزود: تک نرخی شدن ارز را باید نقطه پایان انحصارطلبی دولت و بانک مرکزی تعبیر کرد که می تواند منجر به ایجاد شفافیت در عملکرد بنگاه‌‌های اقتصادی شود.

مناقبی تصریح کرد: همه صاحب‌نظران بر این نکته تاکید دارند که رفتارهای دستوری در اقتصاد فرار رقابتی امروز راه به جایی نمی‌برد و نرخ ارز باید در نقطه‌ای که محل اجماع کلیه ذینفعان بازار است، از طریق عرضه و تقاضا مشخص شود. به همین دلیل بحث مطالبه‌گری از دولت و بانک مرکزی در باره یکسان سازی نرخ ارز باید با شدت و قدرت بیشتری دنبال شود.

وی ضمن تاکید بر انتظار کشیدن بنگاه ها برای یکسان سازی نرخ رز، فضای کسب و کار را در حالت رکود و رخوت نگه داشته، بیان داشت: فعالان اقتصادی منتظر تصمیم دولت برای یکسان سازی نرخ ارز هستند و این درحالی است که فرصت یکسان سازی نرخ ارز درحال سپری شدن است.

مناقبی تصریح کرد: مردان اقتصادی دولت قطعا اطلاع دارند که فعالان اقتصادی، افراد شعار زده‌ای نیستند و به نتیجه رسیدن اهداف برجام را نه در شعار که با رصد نتایج اقتصادی ارزیابی می‌کنند و یکی از مولفه‌‌هایی که می‌تواند بیانگر به ثمر نشستن برجام باشد، توان دولت و بانک مرکزی در یکسان سازی نرخ ارز است.

انتهای پیام/ب